ON Headquarters

11 / 27
(BM) With On moving to a new location in the uprising Zurich West, BMCO joined On to have a new take on office design. The core idea was to create a free flowing office making the most of the wast space stretching more than 100 meters long. It’s an open office On Style: from the large workbenches in one end to the lounge & kitchen in the other, the layout has been designed to generate improvised encounters. Photos ©ON / ©Eduardo Perez

The result of the collaboration is what Thilo calls his ideal design business case: «Collaborating with and learning from an ambitious, innovative business team with a vision; enjoying full freedom and responsibility given to the designer; and showing what applying a design strategy and a design language consequently to a whole product range can do for a brand».

BMCO was involved in every step of the way. From the first layouts & the showroom furniture to the butterfly screws of the pinboards. No detail is too small. Another lesson in sourcing; If you can't find it, you just have to make it yourself. 

As there are no dividing walls in the office BMCO developped a rail system along the whole room, making the space fully adaptive.